Koncert jednog ne sasvim običnog hora; „Svi UGLAS“ sa gostima

SMEDEREVO, 26. oktobar 2024 – Ove subote hor „Svi UGLAS“ zajedno sa gostima ima nastup u Velikoj sali smederevskog Centra za kulturu. Gosti na su Zejna Murkić, bend „Pretty Loud“, Nevena Filipović, orkestar „Svetlost“ i đaci OŠ „Dimitrije Davidović“.

Izvešće pesme na romskom i srpskom jeziku u njihovim originalnim aranžmanima, ulaz je slobodan, a sve počinje u 18 sati.

Hor Svi UGLAS nije sasvim običan muzički hor. On okuplja decu i mlade iz romske zajednice koji su korisnici Svratišta za decu, ali i ljude iz čitavog društva koji vole da pevaju i žele da upoznaju romsku kulturu. Hor broji više od  50 članova i članica, a do sada je osvojio srca publike svojim pristupom koji poziva sve ljude da se uključe i doprinesu ljubavi, zajedništvu i solidarnosti, kao i nastupajući i snimajući pesme i spotove samostalno i sa drugim horovima i umetnicima kao što su Ana Đurić Konstrakta i Zemlja gruva, Zejna Murkić, Hor Horislavci, „Rock hoir“, Hor Prve gimnazije i dr.

Zejna Murkić je pop pevačica iz Beograda. Postala je poznata i po svom učešću u filmu „Toma“, gde je pevala pesmu „Jag“, kao i po učešću na koncertu povodom proslave 100 godina Diznija, gde je izvodila numere iz crtanog filma Mala Sirena, Pokahontas, Enkanto…

Nevena Filipović, džez, rok, pop, fado, afro pevačica iz Smedereva. Od svoje petnaeste godine počinje profesionalno da se bavi pevanjem, sarađujući sa mnogim bendovima.

„Pretty Loud“ je prvi romski ženski bend na svetu. Poznat je po borbi protiv diskriminacije, a svojim atraktivnim nastupima želi da pokaže ljubav i ko su zapravo Romi.

Orkestar „Svetlost“ je kamerni orkestar nastao krajem 2015. godine u Smederevu. U toku svog postojanja realizovao je brojne koncerte, humanitarne koncerte i projekte u kulturi, a često u saradnji sa partnerima iz lokalne zajednice.

Hor OŠ „Dimitrije Davidović“ okuplja đake ove škole, a vodi ga Katarina Karić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!